Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer Sandberg KM2013

Tre nya singelmästare

18 DEC 2013 08:43
Vid gårdagens klubbmästerskap i singel korades tre nya klubbmästare. Den öppna klassen vanns av Klaus Grossmann, damklassen av Britt Brorsson och veteranklassen av Sune Moberg. Den sistnämnde tog titeln för fjärde året i följd!
  • Skapad: 18 DEC 2013 08:43

Britt vann damklassen.

Ett par av våra damer föredrog att ställa upp i veteranklassen varför endast fem damer ställde upp i damklassen. Detta innebar alla-mot-alla-spel med fyra matcher för varje deltagare. Den sista matchen kom att bli en ren final i vilken Britt Brorsson mötte Lisbeth Gabrielsson, en match som Britt vann.

 

Sune blev singelmästare för fjärde året i rad.

Veteranklassen blev den största klassen med sina 20 deltagare, vilket innebar spel i fyra pooler med efterföljande slutspel.

Poolspelet bjöd inte på några större överraskningar. Det skulle i så fall vara att regerande klubbmästaren Sune Moberg åkte på däng mot Lennart Ingeltun i segrarmatchen i sin pool. Efter inledningen av slutspelet var fyra rutinerade spelare framme i semifinal, Stig Johansson, Bertil Axelsson, Kenneth Johansson och Sune Moberg. I den spännande duellen mellan Stig och Bertil drog den sistnämnda det längsta strået. I den andra semin tog mellan Kenneth och Sune tog Sune initiativet från början och matchen blev aldrig riktigt spännande.

Finalen mellan Bertil och Sune, som spelades inför stor publik, blev rafflande. De båda följdes åt och båda hade i slutet av matchen ett par tillfällen där de kunde avgjort till sin egen fördel. Vi ställningen 12-12 och två klot vardera la Bertil efter en föregående lilleflytt kloss på 10 m. Sune sköt och missade och med endast ett klot kvar bestämde han sig för att skjuta igen. Träff! Bertil hade då en fin chans att lägga in sitt sista klot men misslyckades. Sune tog därmed singeltiteln för fjärde året i rad. Det är bara att bocka och buga!

 

Också Klaus tog sin fjärde singeltitel.

I den öppna klassen ställde 10 spelare upp till spel, vilket innebar spel i tre pooler med efterföljande slutspel. I startfältet saknades bland andra regerande klubbmästaren Tobias Johansson liksom förra årets tvåa Fredrik Brorsson.

Per Axelsson spelade stabilt i poolspelet och vann sin pool överlägset. Han tog sig sedan till final genom att besegra Jimmy Antonsson i semin. Klaus Grossmann, som i poolen besegrats av Jimmy plockade i kvarten och semin sedan fram sitt bästa spel och besegrade enkelt först Jan-Olof Olsson och sedan Christer Sandberg med sina höga och precisa lägg. Per lyckades inte upprepa sitt från de tidigare matcherna fina spel utan Klaus kunde relativt enkelt vinna matchen med 13-4.

Klaus Grossmann tog därmed sin fjärde singeltitel, den första för 23 år sedan 1990 och de andra två 2008 och 2011.

 Mer om singel-KM här.

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info