Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer Sandberg Douglas Mats Erling dec 2014

Tre kulknappar med inflytande

21 JAN 2015 13:22
Douglas Adolfsson, Mats Peterson och Erling Ottosson ser till att Kulknappen tar sitt ansvar för boulesportens utveckling på såväl distrikts- som förbundsnivå. Douglas och Mats sitter i Bouleförbundets styrelse och Erling är sekreterare i distriktet.
  • Skapad: 21 JAN 2015 13:22

Många av oss som spelar boule antingen vi gör det på hemmaplan eller vi är ute och tävlar i olika sammanhang tänker kanske inte alltid på att det behövs en organisation bakom det för att allt ska fungera.

Alla klubbmedlemmar vet naturligtvis att Kulknappen har en styrelse som ser till att allt fungerar på hemmaplan, sköter ekonomin och idkar medlemsvård. Men boulesverige är stort och det behövs att vi enagagerar oss även i såväl distrikt som på riksplanet. Det som kanske alla inte vet är att Kulknappen är väl representerad också i de sammanhangen.

Erling Ottosson är för närvarande sekreterare i Hallands Bouleförbund. Han har varit ledamot i sex år och tycker nu att det är dags för någon annan att ta vid. Erling lämnar uppdraget i samband med årsmötet nu i februari. Vi har anledning att tacka honom för det arbete han gjort där och hoppas samtidigt att någon annan av våra medlemmar är beredd att ta en plats i distriktsstyrelsen. Kulknappen som är en av Hallands äldsta, största, framgångsrikaste och livaktigaste klubbar bör naturligtvis vara representerad i distriktsstyrelsen.

Douglas Adolfsson gör nu sitt tredje år som styrelseledamot i Svenska Bouleförbundet, nu som suppleant men under de två första åren som ordinarie. Douglas har sedan han valdes in varit regelansvarig. Som sådan tar han ta emot uppemot 50 samtal om året gällande regeltolkningar. De flesta frågorna kommer från veteraner och ofta handlar det om vett och etikett d.v.s. om hur man uppför sig på en bouleplan, säger Douglas i ett samtal med webmaster.

Kulknappens ordförande Mats Peterson är från och med förra året ordinarie ledamot i förbundsstyrelsen. Mats utsågs där till ordförande i Svenska Bouleförbundets breddkommitté, vars uppgift, som namnet anger, är att få fler att spela pétanque. Mats har dessutom tidigare varit med i bouleförbundets Disciplinnämnd.

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info