Hoppa till sidans innehåll

Tre av fyra kulknappslag vidare i lag-DM

11 FEB 2019 16:03
Lag Lennart Bengtsson är ett av de tre lag från Kulknappen som tog sig vidare till A-slutspelet i lag-DM som fortsätter i Boulodromen på lördag. De andra två är laget UK tagit ut, lag Christer Gunnarsson, samt lag Britt Brorsson.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2019 16:03

Lg-DM inleddes i lördags med att de 32 anmälda lagen fick göra upp om slutspelsplatserna. Lagen var lottade till 8 st pooler, i vilka de två bästa gick vidare till att göra upp om DM-titeln nästa lördag. Bland de 16 lagen finns alltså tre st lag från Kulknappen.

Kulknappens fjärde lag, lag Stig Larsson, blev trea i sin pool och får nöja sig med B-slutspel.

I Kulknappens UK-uttagna lag spelade Hasse Svensson singel, Birgitta Olausson och Kenneth Johansson medan trippellaget bestod av Inger Nygren, Mats Peterson och Christer Gunnarsson. Lennart Johansson  ingår också i det laget.  De var illa ute i den första matchen mot halmstadlaget Furet, låg under med 9-12 i trippeln vid ställningen ett lika i matcher. Men en fyra i det läget räddade matchen. I segrarmatchen sedan mot Deromes lag lag Erna Andersson förlorade visserligen Hasse Svensson överraskande mot Göran Andersson men dubbellaget vann med hela 13-0 och vårt trippellag var aldrig hotat utan vann också de komfortabelt. På lördag spelar de åttondelsfinal mot Verksveteranernas lag Margareta Antonsson.

Lag Lennart Bengtsson, på fotot ovan, vann första matchen i poolen men förlorade sedan mot Onsala och tvingades alltså till skiljematch mot Åsklosters lag Uno Karlberg innan de var klara för A-slutspel. I  åttondelen på lördag möter de ett annat lag från Åskloster med Unos bror Bosse som lagledare.
(Fotot ovan fr.v. Lennart Bengtsson, Arne Blomfelt, Ulla Olsson, Lasse Lothsson, Jan-Olof Olsson och Sven-Arne Bengtsson.)

Det tredje kulknappslaget som gick till A-slutspel var lag Britt Brorsson, som på lördag ska ta sig an Vallåslaget Lars Undin. I Britts lag ingår, förutom Britt, Arne Dyberg, Sally Martinsson, Elsy Svensson, Stig Johansson, Jalle Mårtensson och Lennart Ingeltun.

På lördag, den 16 februari, ska alltså det hela avgöras. B-slutspelet startar kl. 9 och A-slutspelet därefter så fort åttondelen i B är avklarad.

 

Slutspelsschemat ser ut så här

Åttondelsfinal Kvartsfinal Semifinal Final Distriktsmästare

Kulknappen
Christer Gunnarsson

       
Verksveteranerna
Margareta Antonsson

La Petite
Magnus Stibe

 
Derome
Håkan Henriksson
Gullbranna
Urban Sandberg
   
Tvååker
Sven-Uno Stensson
Derome
Siv Karlsson
 
Onsala
Eva-Britt Wallin
Kulknappen
Britt Brorsson
     
Vallås
Lars Undin
Onsala
Lena Thörnström
 
Falken Pétanque
Bengt-Göran Nilsson
Åskloster
Bo Karlberg
   
Kulknappen
Lennart Bengtsson
Derome
Erna Andersson
 
Läjet
Bertil Carlsson
Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info