Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer Sandberg

SM-guld och SM-brons

20 JUL 2015 20:34
Kulknappen fick ett guld och ett brons med sig hem från Uppsala där Svenska Mästerskapen spelades under förra veckan. Carlos Soto, Klaus Grossmann och Sune Moberg heter det tre guldmedlajörerna som alltså i fredags blev svenska mästare i trippel.
  • Skapad: 20 JUL 2015 20:34

Redan på ett tidigt stadium i trippeltävlingen stod det klart att Soto/Grossmann/Moberg skulle komma att tillhöra favoriterna till segern. Detta trots att laget inte tillhörde de åtta seedade lagen. Kulknappstrion vann den ena övertygande segern efter den andra och vann alla sina matcher fram till finalen utan att någon gång varit illa ute. Inte ens finalen blev särskilt spännande, 13-6 till Kulknappen.
Kulknappens tidigare mest framgångsrika lag i veteranklassen, Birgitta Olausson/Kenneth Johansson/Lennart Johansson lyckades inte lägga nya medaljer till sin tidigare samling. De blev trots sin seedning utslagna i sextondelsfinalen. De tre varit svenska mästare vid två tillfällen och har dessutom både silver och brons i sin medaljsamling.

 

Brons till Kenneth.
kennet brons web

Kenneth lyckades desto bättre i veteransingeln där han tog sig till semifinal som han trots bra spel förlorade knappt mot Gävles Rolf Raumer.

 

I övrigt kan nämnas att Gittan, Kenneth och Lennart tog sig till åttondelsfinalen i mixed trippel V65, där det dock blev respass mot kärnanlaget Löfgren, Löfgren och Swensson.

Mats och Christer inledde dubbelspelet i V55-klassen genom att ta över seedningen i sin pool. De slog förra årets svenska mästare Lars Frykberg/Olle Larsson, 018 Uppsala, i första matchen och blev sedan pooletta. Det blev sedan inte stopp förrän i åttondelen, en match som de ledde med 12-9 och ändå förlorade .

Mer om SM hittar du här!

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info