Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer Sandberg Mixed KM 2013

Åtta mixade lag gjorde upp om klubbmästartiteln.

20 NOV 2013 09:47
Inger Malmberg och Klaus Grossmann finalbesegrade det meriterade mixedparet Birgitta Olausson och Kenneth Johansson i en spännande final sent på tisdagskvällen. Trots att tävlingen spelades samtidigt som Sverige mötte Portugal i den avgörande kvalmatchen inför fotbolls-VM ställde 8 mixed-par upp till spel.
  • Skapad: 20 NOV 2013 09:47

Mixedmästarna

Mixedmästarna 2013

 

I poolspelet som inledde tävlingen spelade rutinerade paret Britt Brorsson och Sune Moberg stabilt och blev utan större besvär etta i sin pool efter två klara segrar. Andraplatsen i den poolen la Britt-Marie Kihlstedt och Hasse Svensson beslag på genom att i skiljematchen ta revanch på Elsy Svensson och Bo Karlberg som de mött i den första matchen.

 

Hasse och BrittMarie

Hasse Svensson och Britt-Marie Kihlstedt i semifinalen mot Gittan och Kenneth

 

I den andra poolen, där båda de blivande finallagen spelade, vann inte utan besvär, Birgitta och Kenneth sina båda matcher. I segrarmatchen tog Inger och Klaus ledningen mot Gittan och Kenneth med 10-0 men lyckades inte knyta till utan Gittan och Kenneth kunde sedan ta 13 raka poäng och därmed bli pooletta.

I skiljematchen sedan pressades Inger och Klaus hårt av Lisbeth Gabrielsson och Mats Peterson men stod till slut som segrare med 13-12.

I semifinalerna möttes först Gittan/Kenneth och Britt-Marie Kihlsedt/Hasse Svensson. Gittan och Kenneth vann det mötet med 13-10. I den andra semin möttes Britt/Sune och Inger/Klaus. Den matchen blev en spännande tillställning som slutade med en knapp seger för Inger och Klaus.

Finalen blev som nämnts och den spännade och de båda åskådarna imponerades vid flera tillfällen av bra boulespel. Ungefär samtidigt som domaren blåste av matchen mellan Portugal och Sverige placerade Inger Malmberg ett avgörande klot på poängplats och Inger och Klaus kunde kalla sig klubbmästare.

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info