Hoppa till sidans innehåll

Information om kommande helgs lag-DM

03 FEB 2015 13:43
Välkomna till Lag-DM 2015
  • Skapad: 03 FEB 2015 13:43

Det blev 20 lag som anmäldes till årets lag-DM. I inbjudan skrev jag att vi klarar att hantera 16 anmälda lag på två dagar och menade då att samtliga dessa lag då kan möta varandra under två dagar. Jag skrev också att vi kommer att finna en lösning om det blir fler lag.

 

Nu kan jag konstatera att det blev 20 lag, vilket innebär att vi inte klarar det vanliga upplägget. Nu blir det i stället fyra femlagsgrupper den första lördagen, den 7 februari, där respektive fem lag möts inbördes.

Av de fem lagen i respektive grupp går fyra lag vidare till den andra lördagen, den 21 februari, då de återstående 16 lagen lottas i fyra grupper. Inför andra dagen kommer första lördagens gruppsegrare att lottas in i olika grupper.

Från de fyra fyrlagsgrupperna går ettan och tvåan vidare till en kvartsfinal, som lottas på sedvanligt sätt. Efter kvartsfinalerna blir det naturligtvis semifinaler och final.

 

Eftersom det blir ett annat upplägg – än vanligt – blir också förutsättningarna annorlunda, vilket innebär följande förändringar:

Med fem lag som skall mötas i första dagens gruppspel blir det minst sagt komplicerat att ett möte kan sluta oavgjort. Därför blir det ett poäng för vinst i såväl singel som dubbel och trippel. Det innebär i sin tur att ett möte kan sluta 3-0 eller 2-1 till ett av lagen.

Det finns – med detta upplägg – inget tidsskäl att starta matcherna på något annat än noll. Skulle det – mot förmodan – visa sig att matcherna drar ut för mycket på tiden får vi lösa detta under dagen, till exempel genom att domaren använder sig av de möjligheter som finns i spelreglernas § 36.

 

Lagledarna bör således i första hand tänka på att det endast delas ut tre poäng per möte.

Vidare att varje lag den första dagen står över en omgång, vilket kan vara särskilt viktigt för de lag som står över i första omgången.

Här nedanför kan ni se lottningen och respektive lags nummer i respektive grupp. Lag ett står över i den första omgången, lag två i den andra omgången, lag tre i den tredje omgången, lag fyra i den fjärde omgången och lag fem i den femte omgången:

 

Grupp 1 Grupp 2 Grupp 3 Grupp 4
VAR 1 VÅS 2
KUN GUB
KOT FFP 2 VÅS 1 VED
DER 1 KNF 1 DER 2 FFP 1
MGÅ SÖN LÄJ FUR
KNF 2 OBK VAR 2 TVÅ

 

Anmälan om närvaro sker senast kl. 09.00 och sedan försöker vi komma igång så fort som möjligt. Betalning av startavgiften kan ske i samband med första lördagens anmälan.

Jag bifogar fyra gruppscheman, där ni kan se i vilken omgång ni möter vilket lag. Dessa scheman är inte protokoll utan endast exempel.

Frågor kan ställas via tfn 0346-154 96, 0705-50 39 97 eller e-post: This is a mailto link

Hälsningar

Ove Johansson/Tävlingsledare

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info