Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer Sandberg Månadsmästerskap jan 2015

Hasse och Walter blev årets första Månadsmästare

28 JAN 2015 12:14
Walter Mörk och Hasse Svensson blev under tisdagskvällen årets första månadsmästare. De finalbesegrade med övertygande spel Jan-Olof Olsson och Stig Bengtsson.
  • Skapad: 28 JAN 2015 12:14

Trettiotvå boulister infann sig till spel när årets första månadsmästerskap skulle avgöras i Boulodromen under tisdagskvällen, vilket var åtta färre än vid motsvarande tid i fjol. Det innebar spel med enbart dubbellag i fyra fulla pooler. Nytt för i år är att månadsmästerskapen spelas i cirkelpooler vilket innebär att man undviker att skiljematchen kommer att spelas mellan spelare som redan mött varandra en gång. En spelform som verkar fallit deltagarna på läppen.

När lottningen var klar föll favoritskapet på de meriterade spelarna Mats Peterson och Klaus Grossmann. Mats och Klaus tog också ganska enkelt hem segern i poolen men stötte sedan överraskande på patrull mot Jan-Olof Olsson och Stig Bengtsson. Dessa tog sig sedan till final benom att besegra Britt Brorsson och Inger Andersson.

På den andra halvan i A-slutspelet tog sig Hasse och Walter till final genom att först besegra Christer Sandberg och Timo Lager och sedan Gert Olsson och Lena Karlsson.

Finalen blev aldrig riktigt spännade. Hasse och Walter besegrade i den Jan-Olof och Stig med 13-4.

Resultatlistan hittar du här och ställningen i Årets Spelare här.

 

finalister jan 2015

Finalisterna, sammanbitna inför finalen. En final som inte var färdigspelad förrän strax efter kl. 23.

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info