Hoppa till sidans innehåll

God stämning på distriktets årsmöte

22 MAR 2015 20:24
Under söndagen höll Hallands Bouleförbund årsmöte på Katrinebergs folkhögskola. Ove Johansson som fick förnyat förtroende som distriktets ordförande medan det blev nya namn på såväl sekreterar- som kassörsposten.
  • Skapad: 22 MAR 2015 20:24

75 ombud från hallandsdistriktets 25 bouleklubbar var kallade till distriktsmötet. Av dessa var det drygt 40 som var på plats när distriktsmötet började kl. 10.

Ordföranden Ove Johansson inledde dagen med att hälsa ombuden välkomna och ledde sedan under förmiddagen och en bit in på eftermiddagen ett väl förberett och informativt Föreningsforum.

 

Föreningsforum på förmiddagen

Vid detta informerade distriktets domaransvarige Sven-Gunnar Andersson om de skärpta reglerna om enhetlig klädsel vid deltagande i klubbtävlingar. Det är nu upp till ombuden att se till att de olika klubbarnas medlemmar blir informerade om detta. Reglerna hittar man i Bouleförbundets nya Allmänna tävlingsbestämmelser som gäller från den 1 jaunuari 2015.

Ove Johansson gick igenom de handlingar som skulle avhandlas under eftermiddagens årsmöte, bland annat distriktets Verksamhetsplan och förslaget till nya stadgar. Föreningsforumet ägnade också efter lunchen lite tid åt en titt på de motioner som i slutet av april ska behandlas på Svenska Bouleförbundets årsmötet i Göteborg.

Årsmötet

På årsmötet under eftermiddagen togs i stor enighet beslut om bl.a. verksamhetsplanen och de nya stadgarna.

Ny styrelse

Som nämnts valdes Ove Johansson om som distriktsordförande. Kurt Larsson (FFP) valdes till kassör och Ann Paulsson (OBK) till sekreterare. Erling Ottosson avgick efter väl förrättat värv från distriktsstyrelsen och ersattes av en annan kulknapp, Douglas Adolfsson. Övriga i distriktsstyrelsen är nu Werner Åberg (KUN) och Göran Bondesson (FFP). Suppleanter är Sven Olof Höök (DER) och Roland  Eiframsson (VÅS).

avgående styrelseledamöter HSBF WEV

Här tackar Ove Johansson de avgående styrelseledamöterna

Hans Göran Trädgårdh (MAJ), Bengt Alvhage (LÄJ), Kjell Berglund (FFP)

och Erling Ottosson för det arbete de lagt ner i distriktsstyrelsen.

Ny valberedning

 Det visade sig inte så lätt att få tillstånd en ny valberedning, eftersom de som varit med avsagt sig omval, men efter några minuters ajournering av mötet vaskades det fram namn varav två kommer från Kulknappen: Sally Martinsson, Erling Ottosson. Dessa tillammans med Hans Göran Trädgårdh (MAJ) har nu skaffat sig en maktposition som de förhoppningsvis kommer att förvalta väl.

Sally Martinsson blev också utsedd till ett av de tre ombud till Svenska Bouleförbundets årsmöte i Göteborg senare i vår. De andra två är Hans Göran Trädgårdh och Gunna Wåhlberg båda från Majgården. Dessutom utser distriktsstyrelsen ytterligare tre personer.

Avtackning och prisutdelning

Efter avslutat årsmöte vidtog avtackningar och utdelning av bucklor och diplom till lag som segrat i distriktsserierna och till 2014-års distriktsmästare.

 

Alvhage web

Läjets Bengt Alvhage var en av dem som fick ta emot en pokal för serieseger.

Hans lag segrade i division 6.

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info