Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer Sandberg Lag-DM 2015

Kulknappen mot Kulknappen i finalen

21 FEB 2015 21:18
Det var bara kulknappar i finalen när DM för veteranlag avgjordes i Boulodromen under lördagen. Det blev en jämn final som inte avgjordes förrän vid ställningen 12-12 i dubbelmatchen. Britt Brorsson avgjorde då med sista klotet till sitt lags fördel.
  • Skapad: 21 FEB 2015 21:18

Dagen började inte så bra för något av Kulknapps-lagen. Lag 1 förlorade sin första match mot Furet med 2–1 efter en knapp förlust i singeln (12–13), vinst i dubbeln och förlust i trippeln. Efter ytterligare en förlust i den tredje matchen var spelarna övertygade om att de spelat färdigt. Med stor förvåning togs därför beskedet från tävlingsledaren emot att laget gått vidare på samma poäng som Knuff 2 och Vallås men med bättre matchskillnad.

Lag 2 inledde också de dagen med en förlust,1–2 mot Majgården men genom de följande segrarna mot Oskarsström och Gullbranna säkrades slutspelsplatsen.

Resultaten av slutspelet ser ut så här:

Finalen mellan de båda kulknappslagen blev en oviss och spännande tillställning. Lag 1:s Sune Moberg ställdes mot lag 2:s Erling Ottosson singeln. Sune tog i den matchen revanch på Erling som besegrade honom i klubbmästerskapens veteransingel i höstas. Sune inledde med övertygande spel och kunde utan större problem ge lag 1 ledningen finalen.

Lag 2:s trippellag, Douglas Adolfsson, Inger Andersson och Jan-Olof Olsson chockstartade i matchen mot lag 1:s Kenneth Johansson, Bengt Svensson och Mats Peterson genom att på tre omgångar ta 11 poäng och fick därmed ett som det skulle visa sig ointagligt poängförsprång.

Också i dubbeln tog lag 2:s Britt Brorsson och Bosse Karlberg ledningen men efte det att Berny Andersson och Christer Sandberg tog en femma vid ställningen 7–10 blev det plötsligt ovisst om vilket lag som skulle vinna DM-guldet. Vid ställningen 12 lika hade Berny och Christer den 13:e poängen på plats när Britt som enda spelare hade ett klot kvar. Ett klot som matchhjälten Britt Brorsson till lagkamraternas stora glädje förvaltade väl och la in trots att det var trångt kring lillen.

 

Distriktsmästarna v65 2015

Distriktsmästarna, Kulknappen lag 2. Fr. v. Lennart Bengtsson, Douglas Adolfsson,

Erling Ottosson, Inger Andersson, Jan-Olof Olsson, Britt Brorsson och Bosse Karlberg.

I laget ingick också Sally Martinsson som inte hade möjlighet att

vara med under finaldagen.

 

Hallandsdistriktet stod för arrangemanget och tävlingsledaren och distriktsordföranden Ove Johansson såg tillsammans med domaren Sven-Gunnar Andersson från Halmstad till att spelet flöt på utan longörer. De ska ha ett stort tack för ett väl genomfört arrangemang.

Ove Johansson och domaren lagDM web

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info