Hoppa till sidans innehåll

Vill du bli domare eller tävlingsledare?

02 NOV 2020 21:36
Är du intresserad av att bli domare eller tävlingsledare? Kulknappen behöver fler av båda. Styrelsen beslöt idag att undersöka intresset bland våra medlemmar och blir vi tillräckligt många så ordnar vi en utbildning.
  • Skapad: 02 NOV 2020 21:36

Domare
Den första nivån bland domarna är distriktsdomare. Det blir man genom att å en domarutbildning och efter att ha gjort ett skriftligt prov, och godkänts vid detsamma. SBF:s domarkommitté ansvarar för dessa prov, men proven genomförs på distriktsnivå. Proven rättas av distriktets domaransvarige som efter granskningen avgör om domarlicens ska utfärdas. I tveksamma fall överlämnas proven till SBF:s domaransvarige för avgörande. Innan den nye distriktsdomaren får sin licens ska hen varit verksam som biträdande domare under minst en halv dag till huvuddomaren vid en sanktionerad tävling. SBFs kansli utfärdar licenser på uppdrag av distriktets domaransvarige.

Distriktsdomare har rätt att döma regionala och lokala tävlingar, och får även döma motsvarande tävlingar i andra distrikt än i det som utfärdat domarlicensen.

Tävlingsledare
För att få arrangera en tävling med sanktion från Svenska Bouleförbundet krävs att man har en tävlingsledre som genomgått en tävlingsledarutbildning som är godkänd av bouleförbundet. I Kulknappen har vi några stycken som gått den utbildningen men vi behöver bli fler.

Anmäl ditt intresse för någon av de här utbildningarna till någon i styrelsen eller genom att mejla till This is a mailto link. Vill du har mer information så prata med Mats P.

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info