Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Hallands Bouleförbund

27 NOV 2017 15:52
  • Skapad: 27 NOV 2017 15:52

Hallands Bouleförbund

Till samtliga föreningar i Halland

2018 års distriktsmöte
2018 års distriktsmöte planeras till lördagen den 3 mars och platsen blir förmodligen Katrinebergs Folkhögskola. Avsikten är att ha samma upplägg som tidigare, det vill säga att under förmiddagen genomföra ett så kallat bouleting – där vi både kan diskutera de frågor som skall upp på distriktsmötet och andra frågor som just då är aktuella eller speciellt viktiga.


2018 års tävlingskalender
Nu är i princip alla tävlingar i distriktet – under 2018 – sanktionerade och blir efter hand utlagda i tävlingskalendern. Inför det kommande spelåret har Hallands Bouleförbunds styrelse också beviljat sanktion för några propagandatävlingar. Precis som tidigare har vi en förhållandevis restriktiv inställning till dessa tävlingar, främst beroende på att vi – formellt sett – endast får bevilja ett begränsat antal sådana sanktioner.

För propagandatävlingarna gäller därför att de skall innehålla ett visst mått av information och propaganda, vilket bland annat innebär att de skall syfta till att främja boulesporten och ha ett värde ur rekryteringssynpunkt. De bör, med andra ord, leda till fler licensierade spelare. Av bland annat detta skäl gäller fortfarande att olicensierade spelare skall ha företräde i de propagandatävlingar som blir fulltecknade.


Dags att anmäla till 2018 års Lag-DM för V55
Utgångsläget är att 2018 års Lag-DM genomförs, med en grundomgång lördagen den 10 februari och söndagen den 11 februari. Slutspelet genomförs söndagen den 18 februari. Spelplats är Boulodromen i Varberg och anmälan är fri. Tanken är att grundomgången delas på två dagar – alltså lördag och söndag. 2017 anmäldes 32 lag och då klarade vi det med gruppspel. Oavsett hur många lag det blir denna gång kommer vi att finna en lösning som passar denna situation.
Startavgiften är 600 kronor per lag, som helst och senast betalas vid första dagens samling. I varje möte är det sex spelare från respektive lag som möts i en trippelmatch, en dubbelmatch och en singelmatch. 2015 införde vi att varje seger ger en poäng, vilket innebar att inget möte kunde sluta oavgjort. En förändring som har fungerat bra och förmodligen kommer att göra så även fortsättningsvis.
Anmälan till Lag-DM skall ske senast den 15 januari, antingen via SBF Online eller direkt till undertecknad.

2017 års ”vanliga” DM
Vid planeringen av 2018 års DM har utgångspunkten varit att lägga öppen, dam, junior och V55 under en helg. Dessutom har vi valt att också denna gång, tidsmässigt, planera singelspelet inomhus. Men om vädret skulle visa sig vara sådant att utomhusspel är möjligt kan det bli så.
Även 2018 är distriktet officiell arrangör av DM, vilket innebär att distriktet tillsätter domare och tävlingsledare. När det gäller själva arrangemanget samarbetar vi med enskilda klubbar alternativt sammanslutningar som driver en anläggning.
Spelschemat för ”vanliga” DM – under 2018 – ser ut på följande sätt:

Lördagen den 14 april singel Ö, V55, D och J Söndagen den 15 april singel V65 Torsdagen den 10 maj (Kr himmelsfärds dag) dubbel Ö, V55, D och J
Fredagen den 11 maj dubbel V65 Lördagen den 12 maj trippel Ö, V55, D och J
Lördagen den 12 maj skytte Ö, D, Vet och J
Söndagen den 13 maj trippel V65
Söndagen den 24 juni mixdubbel Ö, V55 och J
Onsdagen den 25 juli mixdubbel V65

2018 års regionala seriespel
Vårens regionala sammandrag – helgen den 16 - 17 juni – planeras att vara i Falkenberg. Höstens sammandrag – helgen den 11 - 12 augusti – planeras, enligt önskemål på höstens Föreningsforum, att också vara i Falkenberg. Observera att anmälan till vårt regionala seriespel skall ske till Svenska Bouleförbundet. Närmare information kommer på förbundets hemsida.


Ny domartröja och gratis BouleApp
Från och med den 1 januari 2018 skall alla domare använda förbundets nya domartröja. Detta innebär naturligtvis en kostnad för respektive domare. Distriktsstyrelsens rekommendation är att varje förening – som arrangerar en tävling/flera tävlingar där deras ”egen/egna” domare tjänstgör, utan att begära någon ersättning för detta – betalar den utrustning denna/dessa domare behöver. Slutligen vill jag påpeka att det av förbundet rekommenderade dataprogrammet för tävlingar numera är gratis. Det finns på http://resultit.se/web/?page_id=14


Falkenberg den 26 november 2017
Ove Johansson Distriktsordförande
0346-154 96, 0705-50 39 97 This is a mailto link

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info