Hoppa till sidans innehåll

Information från Hallands Bouleförbund

22 DEC 2016 17:25
Hallands Bouleförbund informerar här om aktuellt i distriktet under det kommande året. Det gäller tävlingar, lag-DM, DM, och det regionala seriespelet. Kulknappens styrelse bevakar naturligtvis de olika anmälningsdatumen.
  • Uppdaterad: 27 DEC 2016 15:55

Hallands Bouleförbund

 

                                                                         Till samtliga föreningar i Halland

 

2017 års distriktsmöte

2017 års distriktsmöte planeras till söndagen den 18 mars och platsen blir förmodligen Katrinebergs Folkhögskola. Avsikten är att ha samma upplägg som 2016, det vill säga att under förmiddagen genomföra ett så kallat bouleting – där vi både kan diskutera de frågor som skall upp på distriktsmötet och andra frågor som just då är aktuella eller speciellt viktiga.

2017 års tävlingskalender

Nu är nästan alla tävlingar i distriktet – under 2017 – sanktionerade och utlagda i tävlingskalendern. Inför det kommande spelåret har Hallands Bouleförbunds styrelse också beviljat sanktion för några propagandatävlingar. Precis som inför 2016 har vi en förhållandevis restriktiv inställning till dessa tävlingar, främst beroende på att vi – formellt sett – endast får bevilja ett begränsat antal sådana sanktioner.

För propagandatävlingarna gäller därför att de skall innehålla ett visst mått av information och propaganda, vilket bland annat innebär att de skall syfta till att främja boulesporten och ha ett värde ur rekryteringssynpunkt. De bör, med andra ord, leda till fler licensierade spelare. Av bland annat detta skäl gäller fortfarande att olicensierade spelare skall ha företräde i de propagandatävlingar som blir fulltecknade.

Dags att anmäla till 2017 års Lag-DM för V55

Utgångsläget är att 2017 års Lag-DM genomförs lördagen den 11 februari och lördagen den 25 februari. Spelplats är Boulodromen i Varberg och anmälan är fri. 2016 anmäldes 24 lag och då klarade vi det med gruppspel. Oavsett hur många lag det blir denna gång kommer vi att finna en lösning som passar en sådan situation. Om det visar sig nödvändigt har vi söndagarna som reservdag.

Startavgiften är 600 kronor per lag, som senast betalas vid första dagens samling. I varje möte är det sex spelare från respektive lag som möts i en trippelmatch, en dubbelmatch och en singelmatch. 2015 införde vi att varje seger ger en poäng, vilket innebar att inget möte kunde sluta oavgjort. En förändring som har fungerat bra och förmodligen kommer att göra så även fortsättningsvis.

Anmälan till Lag-DM skall ske senast den 15 januari, antingen via SBF Online eller direkt till undertecknad.

2017 års ”vanliga” DM

Vid planeringen av 2017 års DM har utgångspunkten varit att lägga öppen, dam, junior och V55 under en helg och V65 mitt i veckan. Dessutom har vi valt att också denna gång, tidsmässigt, planera singelspelet inomhus. Men om vädret skulle visa sig vara sådant att utomhusspel är möjligt kan det bli så.

Även 2017 är distriktet officiell arrangör av DM, vilket innebär att distriktet tillsätter domare och tävlingsledare. När det gäller själva arrangemanget samarbetar vi med enskilda klubbar eller de sammanslutningar som driver en anläggning.

Spelschemat för ”vanliga” DM – under 2017 – ser ut på följande sätt:

Lördagen den 11 mars                                         singel     V65
Söndagen den 12 mars                                        singel     Ö, D, V55, J
Torsdagen den 25 maj (Kr himmelsfärds dag)    dubbel                  V65

Lördagen den 27 maj                                          dubbel    Ö, D, V55, J
Lördagen den 27 maj                                          skytte                  Ö, D, Vet, J

Söndagen den 28 maj                                        trippel   V65

Söndagen den 4 juni                                          trippel    Ö, D, V55, J

Söndagen den 25 juni                                        mixdubbel Ö, V55, J

Onsdagen den 26 juli                                        mixdubbel  V65

 

2017 års regionala seriespel

Vårens regionala sammandrag – helgen den 17 - 18 juni – planeras att vara i Kungsbacka. Höstens sammandrag – helgen den 9 - 10 september – planeras att vara i Halmstad. Observera att anmälan till vårt regionala seriespel skall ske till Svenska Boule-förbundet senast den 31 januari 2017. Närmare information finns på förbundets hemsida.

Falkenberg den 22 december 2016

Ove Johansson
Distriktsordförande

0346-154 96, 0705-50 39 97
This is a mailto link

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info