Varbergs Bouleklubb – Kulknappen

Kulknappen, som är en av Sveriges äldsta bouleklubbar och den näst äldsta i Halland, bildades i oktober 1982.

Idag har klubben ca 90 medlemmar. Klubben satsar såväl på bredd som elit. Vi samlas för träning upp till tre gånger i veckan, arrangerar klubbtävlingar och deltar i såväl lokala tävlingar som i distrikts- som förbundsarrangemang.

Klubbens veteranlag för de som är 55 år eller äldre spelar i division 1. Veteranlaget för dem som är 65 år eller äldre vann förra året Svenska Cupen. Vårt "öppna" lag spelar i allsvenska serien division 1.

Vid 2014-års svenska mästerskap blev Kulknappen fjärde bästa klubb. Vid SM i Malmö 2016 blev tre lag från Kulknappen svenska mästare.

Kulknappen har också gjort sig känd som tävlingsarrangör. Sveriges, efter SM, största bouletävling heter Varbergs Strandcup och har arrangerats varje år sedan 1984. Sedan ett antal år tillbaka spelas den i Stenbrottet i månadsskiftet juni-juli.

Uppdaterad: 10 FEB 2017 12:24
Skribent: Christer Sandberg