Hoppa till sidans innehåll

Peter blev distriktsmästare i singel

24 MAR 2019 17:37
Kulknappens Peter Lundqvist blev idag distriktsmästare i singel när tävlingen avgjordes i Falkenbergs boulecenter. I V55-klassen förlorade titelförsvararen Hasse Svensson finalen mot Onsalas Eddie Segerström. Kenneth Johansson tog brons.
  • Uppdaterad: 24 MAR 2019 17:37

Kulknappen deltog med spelare i alla tre klasserna i distriktsmästerskapen som spelades i Falkenbergs boulecentrum under söndagen. Bäst lyckades Peter Lundqvist om blev distriktsmästare i den öppna klassen genom att vinna fyra av fem matcher i gruppspelet. Peters sista match blev en ren final mot Johannes Thuresson från Halmstad Petank. I den spelade Peter mycket bra och gjorde inte många misstag. 13-3 blev det till Peter!

I V55-klassen deltog kulknappen med fem spelare bland dem fjolårssegraren Hasse Svensso. Klubbkamraten Lars Mauritsson höll på att sätta stopp för Hasses möjligheter att försvara sin titel genom att i den första matchen besegra honom med ett fint läggspel. Hasse kom dock igen och tog sig så småningom till final. På vägen  dit besegrade han bland andra förra årets silvermedaljör Mats Peterson och Knäreds Richard Klang.

Hasse och Knäreds Richard Klang har mötts många gånger i singel-DM genom  åren. Oftast har Hasse stått som segrare, så också i år.

I finalen besegrades Hasse av Onsalas Eddie Segerström. Kenneth Johansson vann samtliga sina matcher i den inledande monrade men fick sedan stryk i semifinalen mot Segerström.

Lars Mauritsson låg länge bra till i det inledande monradspelet i vilket han bl.a. besegrade klubbkamraten Hasse Svensson. I matchen mot Eddie Segerström blev det dock stopp för vidare avancemang.

I damklassen deltog kusinerna Inger Nygren och Lena Karlsson. Några framskjutna placeringar blev det inte men publiken fick se en spännande match mellan de båda. En match som Inger vann  med knappa 13-12.

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info